Стоеви с четвърто злато за 5 месеца (ОЗБОР)

Стоеви с четвърто злато за 5 месеца (ОЗБОР) | StandartNews.com

Родните звезди не загубиха и гейм в Русия

Златните медалистки от първите европейски игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви отново стигнаха до първото място. Сестрите спечелиха Откритото първенство на Русия по бадминтон, което се проведе във Владивосток и бе от категория Гран при. На финала те победиха вторите поставени Йохана Голишевски и Карла Нелте от Германия с 2:0 (15, 17) след 39 минути. Хасковлийките се окачиха със златото за четвърти път за последните 5 месеца. Те спечелиха турнирите в Орлеан през март, в Мадрид през май, от Европейските игри в Баку през юни и сегашната. Младите момичета грабнаха и пая от наградния фонд, който е 50 000 долара. Златните сестри не загубиха нито един гейм по пътя за титлата. За шампионките от Баку това е втори успех в състезание от тази категория след титлата в Глазгоу в края на 2014 година.

"Добре играхме, бяхме по-зрели тактически от германките, които са сериозни съпернички. Запазихме пределна концентрация до последната точка. Щастливи сме от победата", заяви Габриела. "Това беше третото ни участие във Владивосток и се радвам, че този път си тръгваме със златните медали. Тренирахме много с Гюнтер Хубер преди състезанието и това си каза думата", каза пък Стефани.

За успеха българките вземат 5500 точки за световната ранглиста, където са 16-ти в момента, но следващия четвъртък ще се изкачат до 14-ото място в новата класация. Утре сестри Стоеви заминават за Индонезия. Там ще на 10 август ще атакуват златото и на Световното първенство в Джакарта, което е и най-престижния турнир по бадминтон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай