Четвъртък,

Стилияна Николова прекъсна черната ни серия на Световното

От: Агенция Стандарт, сн. БГНЕС -
2508
Стилияна Николова прекъсна черната ни серия на Световното
A
A
A

Стилияна Николова спечели бронзов медал в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

17-годишната дебютантка прекъсна 21-годишната пауза без отличие за България в индивидуалния многобой. За последно Симона Пейчева завоюва сребро през 2001 година.

Николова вдигна „Арена Армеец“ на крака с изпълненията си, предава БГНЕС. За съчетанието на топка тя получи 32.600 точки (оценката остана непроменена след контестация). 32.600 точки тя заслужи за съчетанието с бухалки, като контестацията на българския щаб беше одобрена. Гимнастичката ни получи 30.150 точки на лента, а на обръч 33.450 след второ повишаване на оценката при подадена контестация.

Стилияна Николова се превърна в герой на шампионата, след като спечели три сребърни медала на отделните уреди. Тя остана единствената ни представителка в многобоя след вирусно заболяване на Боряна Калейн, което ѝ попречи да участва в София.

Златото е за представителката на Италия София Рафаели. Сребърното отличие отиде при Дария Варфоломеев от Германия.

Трите печелят и квоти за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

Утре Световното първенство завършва с финалите на отделните уреди при ансамблите от 15.00 часа. Българският тим, който спечели титлата в многобоя снощи, ще се бори за медалите на пет обръча и на две топки/три ленти. От 17.00 часа ще има галаспектакъл и церемонията по закриване на шампионата. 


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com