Става ли номер едно? Решителни седмици за Надал

В зависимост от резултатите в следващите няколко седмици

Става ли номер едно? Решителни седмици за Надал | StandartNews.com

Рафаел Надал ще играе на Мастърса в Париж и на Финалите на АТП в Торино след завръщане от контузия, потвърди треньорът му Карлос Моя. 22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем получи травма в коремната област на Уимбълдън през лятото, която изигра роля и при отпадането му на Ю Ес Оупън през септември.

Испанецът игра само двойки с Роджър Федерер на Лейвър Къп оттогава насам, но според Моя тренира добре у дома и ще участва на Мастърса в Париж, който стартира на 31 октомври, за да се подготви за Финалите на АТП в Торино. „Преди да пристигнеш в Торино, трябва да изиграеш мачове в Париж, които са подобни“, каза Моя за балеарската телевизия IB3. Световният номер 2 Надал се завърна в Майорка след загубата си на осминафиналите в Ню Йорк от стигналия до последните четири Франсис Тиафо.

Впоследствие той участва на Лейвър Къп, преди да приветства първородната си рожба.

Надал има шанс да завърши годината като номер 1 в света в зависимост от резултатите в следващите няколко седмици. Той преживява подобна на миналата година ситуация, когато пропусна втората половина поради травма на стъпалото, преди да направи страхотно завръщане през 2022

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай