Става ли чудото! Какво се случва с Везенков

Предстоят решителни дни за бъдещето му

Става ли чудото! Какво се случва с Везенков | StandartNews.com

Настъпват много важни дни за бъдещето на Спортист на 2022 година у нас Александър Везенков.

Отборът от НБА Сакраменто Кингс започва днес преговорите с Александър Везенков за бъдещето на българската баскетболна суперзвезда.

В последния сезон Сашо блестя с екипа на гръцкия Олимпиакос, стигна финал в Евролигата (загубен от Реал три секунди преди края), спечели титлата на страната бе избран за MVP на европейския баскетбол.

Но правата му за НБА са в Сакраменто, който го е включил в плановете си за следващия сезон. За да го вземе, от 23 до 30 юни отборът трябва да се договори с Везенков, а на гръцкия клуб да плати 1 милион долара фиксирана сума.

Договорката трябва да стане до 30 юни, когато започва пазарът на свободните агенти зад Океана.

 Везенков е твърдо в плановете на Кингс и ще му бъде предложен договор за около 10 милиона долара на сезон, за да подпише и да започне в Сакраменто още от тази есен. Тимът ще гони участие в плейофите и Саша е част от пъзела, който се очаква да сглоби в преследване на тази цел.

Парите, които Везенков ще печели в Пирея, ще бъдат не чак такива като в Щатите, но със сигурност ще бъде предложено преструктуриране и увеличение на заплатата му от гърците.

До седмица  ще узнаем дали ще имаме втори българин в НБА след Георги Глушков и как ще продължи кариерата на най-ярката ни спортна звезда в момента, Спортист №1 на България за 2022-ра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай