Статистика на Betano : Американските казина печелят повече от всякога

Американските казина отчитат своя най-висок оборот за всички времена през второто тримесечие на тази годината

Статистика на Betano : Американските казина печелят повече от всякога | StandartNews.com

Американските казина отчитат своя най-висок оборот за всички времена през второто тримесечие на тази годината. Нетните приходи от хазарт, включващи всички слотове, игри на маса, спортни залози и igaming, достигат до 14.81 милиарда долара – увеличение с 8.8% на годишна база. Същото важи за българския сектор, който в началото на годината посрещна първият си международен играч – Бетано казино.

Американската Геймблинг Асоциация следи всички показатели около индустрията и предоставя своя доклад на всеки три месеца. Данните за второто тримесечие важат за периода 1-ви април до 30-ти юни 2022-ра година.

Резултати от 14.81 милиарда долара изкачват лятното тримесечие до най-доброто за щатската индустрия. Предишното топ постижение бе в заключителната част на 2021-ва година – 14.31 милиарда долара. Огромната инфлация постави доста притеснения към краткосрочното бъдеще на казината, но те остават силен бизнес дори в мътни времена.

„Второто тримесечие маркира 16-месечен период на нарастване при комерсиалните залози“ – споделя президентът на AGA Бил Милър. –„С екстремно трудно сравнение на годишна база, нашата силна първа част на годината маркира устойчив потребителски интерес за легални хазартни възможности“.

Проучването за комерсиалните приходи от хазарт на AGA включва доклади от всички щати, където хазартът е разрешен. В сумата от 14.81 милиарда долара не са включени приходите от индиански казина, които също са много сериозен бизнес на територията на Съединените щати.

Девет щата отчитат тримесечни рекорди

Невада е най-големият и важен хазартен щат. Второто тримесечие там е безпрецедентно за познатия ни хазартен пазар. Подхранвано от рекордни залози на уличните казина в митични The Strip, Невада регистрира общи приходи от 3.7 милиарда между април и юни. Това е увеличение с цели 7.4% на годишна база и рекорд в цялата история на хазартната столица.

Но далеч не само Невада успява да оперира на толкова високи нива. Рекорди са отчетени още в Арканзас, Айова, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Оклахома и Орегон. Подобни са и резултатите на българския пазар, където и Betano помага от началото на тази година.

Въпреки, че проходите от ритейл слот машини бяха буквално водоравни от второто тримесечие на 2021-ва, игрите на маса се справиха учудващо добре, носейки приходи от 2.54 милиарда долара. Скок от над 18% спрямо данните от изминалата година. Да не забравяме, че това се случва съвместно с продължаващата експанзия на спорните залози и продукти за iGaming във все повече щати. Това отваря пътя за още рекорди.

Онлайн букмейкърите, каквито услуги ще намерите и на Betano обзор от 7sport.net , държат 1.42 милиарда от направените залози. Увеличението е 59%, но то се дължи на добавянето на нови пазари. За iGaming продуктите остават 1.21 милиарда приходи. Още пет щата разрешиха онлайн хазарта през тази година, което позволи на сайтовете за подобни игри да добавят още 34% към приходите си.

С мисъл за още рекорди

Комерсиалните казина в САЩ са натрупали оборот от 29.16 милиарда долара в първата половина на тази година. Това е 17.7% повече спрямо миналата година, когато огромна част от казината бяха затворени поради пандемични мерки. Комерсиалните казината са достигнали до приходи от 53 милиарда през 2021-ва, сериозен рекорд за индустрията, чиито най-добър резултат бяха 43.6 милиарда от 2019-та.

Въпреки, че Милър е обнадежден от силния старт на годината, той предупреждава индустрията, че е възможно леко забавяне:

„ Движим се с темпо, което може да донесе годишен рекорд. Пред индустрията обаче има доста проблеми, които могат да се отразят на финансовите показатели. Трябва да се справим с последствията от високата инфлация, промените в пазара на труда и всички предупреждения за идваща рецесия“ – добавя той. – „ Членовете на нашата асоциация показаха своята сила и устойчивост през последните две години, затова все още сме оптимисти за заключителните месеци от годината“.

На абсолютно същото мнение са и финансовите експерти на Betano sports betting, отчитащи външните фактори върху пазара.

Заедно с комерсиалната хазартна индустрия, индианските казината също са се насочили към рекорд. В края на лятото, National Indian Gaming Commission докладва за рекордни постъпления през 2021-ва, надминаващи 39 милиарда долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай