Станислав Костов вкара три гола на ФК Верея

Станислав Костов вкара три гола на ФК Верея  | StandartNews.com

Берое победи с 3:1 ФК Верея в контролна среща, която се игра на градския стадион в Стара Загора пред 250 фенове. Въпреки неофициалният си характер мачът бе доста динамичен.

И двата отбора създадоха многобройни положения пред вратарите. Първи имаха шанс да открият Верея след като в 7-ата минута конгоанецът Джонатан след корнер беше най-съобразителен в наказателното поле и с глава се извиси над всички и вкара за 0:1. В 16-ата минута Мапуку беше изведен на чиста позиция, но ударът му мина над вратата. Три минути по-късно реферът Иван Пенчев отсъди дузпа за Берое, а точен от бялата точка бе Станислав Костов за 1:1. До края на полувремето Верея отправи няколко удара, но Яшар и Джонатан нямаха късмет В 28-та минута Джунейт Яшар отпави опасен удар от фаул, Караджов успя да избие топката, която попадна в Джонатан но неговия удар от 18 метра профуча над напречната гледа. . В 42-та минута Джоната беше изведен на стрелкова позиция, но ударът му беше избит от Караджов в корнер.В 44-ата минута Берое излезе напред в резултата след като Станислав Костов се разписа с удар от дъгата на наказателното поле.

През второто полувреме треньорите Петър Хубчев и Радостин Кишишев направиха доста смени, но темпото на игра не спадна. И двата отбора продължиха да се атакуват, но не успяваха да вкарат. Берое пропусна две положения чрез Костов в 48 минута и две по -късно от Ковачевич чийто удар от пет метра беше спасен от Каруби. Капитанът на ФК Верея Живко Желев отпарви топовен удар от 25 метра, но топката профуча край старничната греда в 63-та минута. Аласан Н Диайе беше изведен на удобна позиция в наказателното поле на ФК Верея в 76-та минута, но ударът му беше избит с крак от Каруби.

В последната минута на мача Станислав Костов се пребори за една топка в пеналта на Верея и от 5-6 метра реализира своя хеттрик за крайното 3:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай