Стамен Белчев: В ЦСКА имам добро наследство

Нямах предварителна договорка с Гриша Ганчев да поема отбора

Стамен Белчев: В ЦСКА имам добро наследство | StandartNews.com

Очаквано Стамен Белчев пое от днес тима на ЦСКА-София. Той сменя на поста Милош Крушчич, който напуска "червените" след провала във финала за Купата с Локо (Пд).

Eмоциите са големи в момента. Сега е трудно, но то винаги е било трудно. Предстои ни мач с Лудогорец. Трябва да възстановим футболистите физически и психически. Очаква ни работа, знам къде идвам и какво ни очаква. Няма нужда от приказки, а от работа", започна Белчев.

"Имам добро наследство. Футболистите са добри. Искам те да се уверени на терена. До колко дали съм следял ЦСКА - гледал съм мачовете, нищо повече. До вчера нямах допир до кухнята на отбора", каза още той.

"Не, нямах предварителна договорка с Гриша Ганчев. Разбрах, че ще ставам треньор на ЦСКА след финала. Всичко друго е спекулация", разкри той.

"Не съм си променил много методите на работа. Ще търся увереността, когато владее топката и да бъде агресивни и компактни. Трябва всекидневна работа, за да се случат нещата", добави той.

"Когато се говореше, че ще идвам в ЦСКА, имах договор с Арда. Няма какво да коментираме. Сега съм свободен и приех. Условията са най-малкото нещо", добави той.

"Екипът - да ще има промени, но нека да изчакаме още няколко дни. Али Соу е страхотен футболист. В момента не трябва да се шуми много около него. Ще говоря с него, за да може да покаже истинските си качества. Малко му трябва, за да бъде на топ ниво", добави той.

"Имаме и трима наказани за мача с Лудогорец. Нека не избързваме със състава", добави той. "Селекцията? Преди малко казах, че съм доволен от наследството, което получавам. Имаме трима нови привлечени. Със сигурност следим и други играчи. Но дали ще дойдат, зависи от много неща. Нека не избързваме. Във всеки клуб се работи постоянно по селекцията", заяви още Белчев.

"Различно е от първия път, когато бях треньор на ЦСКА. Временно, постоянно - важни са резултатите. Феновете трябва да са доволни, играчите ако се раздават, временното става постоянно", добави още той.

"Аз съм работил преди със същите хора. Всеки един от тях си знае работата и до къде му стигат правомощията. Всеки си е заслужил да работи в ЦСКА", каза още той.

"И на мен ми се иска, отборът да изглежда много по-добре. За краткото време не е нужно да се правят коренни промени. Може би ще има неща, които ще променя, но това ще стане във времето", добави още той.

"Сигурен съм, че ЦСКА ще вземе квота за Европа и ще отидем да играем в евротурнирите. Дори да е през бараж, няма проблем. Целта на ЦСКА винаги е била първо място и участие в Европа", каза Белчев.

"Ако се класираме на второ място, може би ще има някакъв лагер, може и да е на Панчарево. Целта е да опозная играчите, които не познавам", разкри той.

"Българите били скъпи за ЦСКА. Но никога няма да се откажем от българи, които ще ни свършат работа", каза още той.

"Няма как да няма напрежение. Играчите са професионалисти. Скоро има нов мач, трябва да се пренастроят. Ще работя в тази насока, да бъде забравен този финал бързо", добави още Белчев.

"Наказани са Вальо Антов, Рубен Пинто и Кристиян Малинов. Дано Рафаел Енрике бъде възстановен. ЦСКА има добър потенциал. Сигурен съм, че през новия сезон тимът ще изглежда много по-добре. Трябва да се концентрираме върху предстоящия мач. Да вървим крачка по крачка", добави той.

"Ще направя всичко възможно, за да бием Лудогорец. Трябва да сте сигурни. Дано и футболистите да възприемат идеите ми за водене на игра, за начин на игра", каза още той.

"Не сме говорили за футболистите с Милош Крушчич. Колегите, които остават ще ми помогнат да навляза бързо в нещата", добави Белчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай