Стамболова тръгва с болежки за Москва

2 дискови хернии и ахилес мъчат атлетката преди световното

Стамболова тръгва с болежки за Москва | StandartNews.com

София. "Не съм в най-добрата си форма, което се дължи на всички тези травми, които имах и имам. Те спират подготовката и я връщат назад. Имам проблеми с ахилеса, две дискови хернии. Но ще се боря колкото мога на световното първенство", това заяви европейската шампионка на 400 м от 2006 г. и европейска вицешампионка на 400 м с пр. от 2010 г. Ваня Стамболова броени дни преди шампионата на планетата по лека атлетика в Москва.

В руската столица тя ще участва само на 400 м с пр. "Ако гледаме постиженията й в момента тя няма достъп и до 1/2-финал, но аз мисля, че има шансове за финал", сподели пък нейният треньор Георги Димитров. Той информира, че над 4000 препарата са забранени за употреба от спортисти и сред тях са медикаментите, които лекуват травмите, и се оплака, че състезателите ни са оставени без здравни застраховки и никой не се интересува за здравето им. "От 20 години спортната медицина у нас не съществува", отсече наставникът.

Стамболова бе категорична, че не се притеснява от допинг контрола, тъй като е подложена ежечасно на такъв от години. В Москва елитната ни атлетка ще бъде без треньора си. Димитров отстъпва билета си на колегата Йоло Николов, който води дебютанта Митко Ценов. "Запомнете това име. Единственият млад специалист, който се създаде сам в последните 20 г. Отказах се да пътувам в името на този надежден треньор и тъй като ме подведоха, че не мога да си платя", обясни Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай