Спортният министър развъртя метлата. Драконовски мерки

Още следващата седмица ще разпишем нови правила в договорите за финансиране, увери Димитър Илиев

Спортният министър развъртя метлата. Драконовски мерки | StandartNews.com

„Сега трябва да изчистим името на спорта и ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Въвеждаме драконовски мерки за контрол. Още следващата седмица ще разпишем нови правила в договорите за финансиране. За пълна прозрачност и отчетност как се разходват публичните средства”. Това заяви пред Нова тв министър Димитър Илиев, след като в петък експерт от Министерството на младежта и спорта беше задържан с белязани пари.

„Можете да бъдете сигурни, че служителят, който е хванат с парите, ще бъде уволнен още утре. Той ще бъде отстранен. Този човек повече няма да се върне в министерството”, категоричен беше Илиев и добави: „Изключително се радвам, че това нещо се случи, защото сега ще можем да променим системата така, че тя да не допуска такъв тип намеса”.

Министърът на спорта поясни, че се е запознал с арестуваните, когато е заел поста. Човекът, взел подкупа, е работил като главен експерт в Дирекция „Спорт за високи постижения”.

„Това, което аз и моят екип налагаме от първия си ден в министерството, е нулева толерантност към корупцията. Добре е да се знае, че ако някой в миналото си е позволявал да посегне и да се изкушава, тези неща оттук нататък няма да бъдат възможни и всеки ще трябва да си носи отговорността за действията”, предупреди Илиев.

Спортният министър поздрави службите, с които работели в страхотен синхрон, за добре свършената работа по случая. „По-важното е, че оттук нататък всеки, който работи в Министерството на спорта, трябва да пази доброто му име и да не се въвлича в такива корупционни скандали, просто защото няма да му се размине”, е позицията му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай