Спортинг прекрати договора на Божинов, той ги съди

Спортинг прекрати договора на Божинов, той ги съди | StandartNews.com

Лисабон. Спортинг Лисабон официално прекрати договора на Валери Божинов и българският нападател вече не е играч на "лъвовете". По-късно стана ясно пък, че българският нападател ще съди вече бившия си клуб.

Португалците прекратяват контракта на Божинов три години преди неговото изтичане, заради неявяване на работа. Това означава, че нападателят вече е свободен агент и може да подпише договор с друг отбор.

Божинов премина в Спортинг през 2011 година, но бързо загуби доверието на ръководството и игра под наем за Лече, Верона и Виченца, а през това лято се подготвяше с отбора на Локомотив София, припомня БГНЕС.

Божинов и неговият импресарио Джери Паломба ще заведат дело срещу Спортинг Лисабон във ФИФА, информира в същото време Гонг. Това ще стане в понеделник, а причината е обявеното дисциплинарно уволнение на футболиста от страна на португалския гранд. Подобни дела ще заведат и други играчи, които имат подобен проблем със Спортинг, който иска да се отърве от тях и да не им плаща заплатите. Проблемът за Божинов в случая е, че подобни дела се водят дълго време и не е ясен техният край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай