Спортен хъс до край! Мадлен играла на обезболяващи, стискала зъби

Контузията на Радуканова била най-критичният момент в битката с рускините за титлата

Спортен хъс до край! Мадлен играла на обезболяващи, стискала зъби | StandartNews.com

Истински подвиг е извършила в Токио гимнастичката Мадлен Радуканова, която беше част от ансамбъла ни, който се пребори за златните медали. Дъщерята на бившия футболист Милен Радуканов е получила контузия на десния глезен, заради което е изпитвала жестоки болки. "Помолих я да не куца, за да не видят и се обезсърчат останалите момичета. Тя стисна зъби и издържа", разказа пред Нова тв шефката на родната федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

"Дъщеря ми беше на обезболяващи хапчета още преди първото изпълнение. За решителното второ съчетание на финала вече й биха инжекции, за да издържи", разказа Радуканов. Той е бивш футболист на ЦСКА и "Левски", а като треньор мина и през пловдивския "Ботев" (2011-2012). 

Старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова също призна, че именно контузията на Мадлен е бил най-критичният момент в битката с рускините за титлата.

"След като съчетанието с топки мина много добре, имахме малко разколебаване отзад в загрявката преди второто изпълнение, тъй като Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен", обясни треньорката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай