Специализираната прокуратура събира още факти за БФС

Изнасянето на информация по случая не е в интерес на разследването

Специализираната прокуратура събира още факти за БФС | StandartNews.com

Във връзка с високия обществен и медиен интерес към извършените на 15 октомври 2019 г. действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП в БФС от там излязоха със следното съобщение:

"На този етап предоставявето на информация за продължаващите с висока интензивност действия не е в интерес на разследването на Специализираната прокуратура. Данни за резултатите ще бъдат предоставени в максимално голям обем при първа възможност по преценка на наблюдаващия прокурор". На 15-и октомври Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП влязоха в централата на БФС в Бояна, както и в старата сграда на съюза на ул. "Иван Асен". Впоследствие се разбра, че разследването е срещу съдии.

"В момента тече разследване на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за "Престъпления против спорта", по-конкретно "корупционни престъпления", което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев,,обяви по-рано днес спортния министър Красен Кралев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай