Снежен леопард хапе националите

Снежен леопард хапе националите | StandartNews.com

Алмати. Националният отбор на България скача от Източния дракон на снежния леопард, пише казахстанското издание sport.kz. Статията е по повод контролата на Любо Пенев и компания срещу Казахстан във вторник от 17,00 часа наше време в Алмати. Под източния дракон, казахстанците имат предвид боя на България над самураите от Япония с 2:0 миналата седмица. Снежният леопард пък е едно от животните, които се срещат по планините в този регион и е изчезващ вид.

Приятелският мач е част от програмата по 100-годишнината на футбола в Казахстан.

Хладно време и дъжд изтормозиха националите вчера в Алмати. За радост във вторник синоптиците в страната предвиждат слънчево време и 28 градуса.

Сериозно негодувание сред феновте, обаче, предизвикаха цените на билетите. Най-евтините са 500 (5 лв) тенге, а най-скъпите - 1500 (15 лв). "Това е контрола. Трябваше да е безплатно", написа един от феновете. "Щом са такива цените, няма да ходя", оплака се друг по форумите. Хартийките са в продажба от няколко дни на стадиона Алмати, както и на касите на веригата магазини в страната "Меломания", пише "vesti.kz".

Сериозна незаинтересованост към нашите показа дебютантът в казахстанския отбор Игор Юрин. Пред "vesti.kz" той каза, че не познава нито един от играчите на Пенев. "Знам, че България са силен съперник и мачът ще бъде удоволствие за феновете. Не мога да посоча никой от конкурентите, не гледам български футбол. Някои май играят в Испания и Италия, но това е всичко", коментира Юрин. "България е силен отбор. А победата над Япония говори за класа", отсрами го съотборникът му Олег Недашковский.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай