Сънародник стъжни живота на Джокович на US Open

Джокович за 38-и път спечели петсетов двубой и за осми път преодоля изоставане с 2 сета

Сънародник стъжни живота на Джокович на US Open | StandartNews.com

Притежателят на 23 титли от турнирите от Големия шлем и номер 2 в схемата сърбин Новак Джокович трябваше да мине през обрат, за да се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете.

36-годишният Джокович изостана с 0:2 сета в мача срещу сънародника си Ласло Джере, но го победи с 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3 след три часа и 48 минути игра.

Заемащият второ място в световната ранглиста Джокович за 38-и път спечели петсетов двубой и за осми път стигна до победата след като е изоставал с 0:2 сета.

„Надявам се, че феновете са се наслаждавали на шоуто, защото за мен не беше много забавно. Това бе един от най-трудните мачове, които съм играл тук от години насам“, коментира Джокович.

32-ият в схемата Ласло Джере затрудни максимално сънародника си в първите два сета, които спечели с по един пробив. В третата част обаче Новак Джокович излезе преобразен, поведе с 5:0 и намали изоставането си. Последна четвърти гейм, в който той проби четири пъти подаването на Джере и изравни, а в петата част дръпна с 3:0 и удържа аванса си.

„Да, поговорих малко със себе си пред огледалото. Даже ми стана смешно, защото всъщност бях ядосан от резултата. Трябваше да си вдигна духа“, призна Джокович за паузата след втория сет.

„Започнах да играя малко по-агресивно, но повярвайте ми, бях нервен до последния удар“, добави той.

Съперник на Новак Джокович в четвъртия кръг ще бъде хърватинът Борна Гойо, който отстрани Иржи Весели от Чехия с 6:4, 6:3, 6:2 в мач, продължил два часа и седем минути.

Десетият поставен Франсис Тиафо от САЩ елиминира французина Адриан Манарино с 4:6, 6:2, 6:3, 7:6(6) и също достигна до четвъртия кръг, където го очаква мач с Ринки Хиджиката. Тиафо реализира само пет от своите 15 точки за пробив и каза, че непредсказуемият стил на 35-годишния Манарино го е затруднил.

Японецът Хиджикита пък се справи със съпротивата на китайския представител Чжан Чжъчжън с 6:3, 6:3, 4:6, 6:3.

В изцяло американски сблъсък в четвъртия кръг 20-годишният Бен Шелтън ще се изправи срещу 14-ия в схемата Томи Пол, а още един американец Тейлър Фриц, девети поставен, ще играе срещу 21-годишния швейцарец Доминик Щрикер.

Томи Пол надделя над испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:1, 6:0, 3:6, 6:3, а Бен Шелтън отстрани руснака Аслан Карацев след 6:4, 3:6, 6:2, 6:0.

Щрикер преодоля французина Бенжамен Бонзи след 2:6, 7:5, 7:6(4), 3:6, 6:2 за три часа и 29 минути игра, докато Фриц се нуждаеше от час и 27 минути, за да елиминира 18-годишния Якуб Меншик от Чехия с 6:1, 6:2, 6:0.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай