Словенец надви Мико в Белград

Кузманов има шанс да продължи напред в турнира

Словенец надви Мико в Белград | StandartNews.com

Втората тенис ракета на България Димитър Кузманов допусна драматична загуба във втория си мач от седма група на демонстративния турнир по тенис на клей в Белград, организиран от академията на Янко Типсаревич. Кузманов, който е №317-и в световната ранглиста, отстъпи със 7:6 (5), 4:6, 6:7 (5) пред намиращия се на 141-о място в класацията словенец Блаж Рола. Двубоят продължи три часа и половина, като Кузманов спаси шест мачбола, но също така пропиля и няколко добри възможности да го приключи както във втория, така и в третия сет, пише БНР. След равностойна първа част на мача, в която и двамата тенисисти взеха сервис геймовете си, в тайбрека българинът показа по-здрави нерви и поведе със сет след 7:5 точки.
Още в първия гейм на втория сет Кузманов проби и водеше с 4:2 гейма, като изглеждаше, че уверено върви към втора поредна победа. Тогава обаче настъпи спад в играта му и Рола спечели четири последователни гейм, за да изравни резултата в сетовете на 1:1.

Третият сет се оказа много сходен с втория. Кузманов поведе с пробив в първия гейм, имаше аванс от 4:2, но после съперникът му взе три поредни гейма и Рола на свой ред поведе с 5:4 гейма. Словенецът имаше три мачбола в десетия гейм, но Кузманов успя да ги отрази с добър сервис. Българинът трябваше да спасява мач-точка и в 12-ия гейм, за да докара двубоя до тайбрек.
В него двамата размениха полетата при 3:3 точки, но след това Рола реализира три последователни, за да си осигури нови три мачбола. Кузманов спаси първите два, но при общо седмия капитулира.
Въпреки загубата, българинът запазва добри шансове за класиране в следващата фаза, като се нуждае от победа срещу руснака Александър Шевченко в последния си мач от групата днес. До момента Шевченко е с две загуби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай