След провала на Гришо: Млада българка ни отсрамва в Астралия

Млади надежди ни славят в Откритото първенство

След провала на Гришо: Млада българка ни отсрамва в Астралия | StandartNews.com

Източник: bgtennis.bg

След като Григор Димитров изненадващо отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, млади надежди ни славят в турнира. 

16-годишната българка Йоана Константинова се класира за четвъртфиналите на двойки при девойките на Откритото първенство на Австралия по тенис. Младата ни надежда и Теодора Костович от Сърбия победиха с 2:1 (2:6, 6:1, 10:5) поставените под №7 Емерсън Джоунс от Австралия и Мика Стойсавлевич от Великобритания.

На двойки при юношите Иван Иванов и Серхио Планея от Испания загубиха драматично на осминафиналите с 1:2 (6:3, 3:6, 8-10) от първите в схемата Федерико Сина от Италия и Реи Сакамото от Япония. По-рано днес Анас Маздрашки при юношите и Ива Иванова при девойките се класираха за осминафиналите на сингъл.

Маздрашки постигна четвърта поредна победа без да загуби сет! Българинът се наложи с 2:0 (6:3, 6:2) над Кийгън Райс от Канада. За място на четвъртфиналите нашият състезател ще играе срещу №2 в схемата и №6 в световната ранглиста Николай Будков Кяер от Норвегия. 

Поставената под №16 при девойките Ива Иванова победи убедително с 2:0 (6:4, 6:1) Талия Кокинис от Австралия. На старта на турнира Иванова елиминира с 4:6, 6:4, 6:1 Лаура Брункел от Дания. На осминафиналите Иванова ще премери сили с Аспен Шуман от САЩ. Треньор на българчетата за турнирите в Австралия от страна на Българската федерация по тенис е Серафим Грозев, пише "Актуално".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай