След половин век. Машината на САЩ без медал

В първия ден от Игрите американците не спечелиха нищо

След половин век. Машината на САЩ без медал | StandartNews.com

Любопитен старт на Олимпиадата в Токио. Обикновено американците са машина за печелене на медали на Игрите и това не прави изключение в първите им дни. За първи път от 1972-а делегацията не успя да спечели отличие в откриващия ден.

"Малко съм шокирана, трябва да призная. Напълно очаквах да спечелим медал", заяви Брейди Елисън, която е трикратна олимпийска медалистка в стрелбата с лък и №1 в световната ранглиста. Тя и колежката и Макензи Браун бяха шокирани от Индонезия в отборната надпревара, а златният медал отиде за Южна Корея.

Другите провали на американската делегация дойдоха на стрелба 10 метра стрелба с пушка при жените, където триумфира китайка, а надеждата на американките Мери Тъкър остана шеста. На 10 метра пистолет при мъжете иранецът Джавад Форухи постави олимпийски рекорд. В тази дисциплина американците останаха едва 10-и и 13-и.

В колоезденето Брендън Макнълти можеше да донесе медал на САЩ, след като се откъсна с бъдещия победител Ричард Карапас, но не издържа преди края и бе застигнат от преследвачите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай