Славия победи Берое, проби в Топ 6

Берое остана на 11-о място с 10 точки

Славия победи Берое, проби в Топ 6 | StandartNews.com

Славия победи Берое с 2:0 в късния съботен мач от 11-ия кръг на Първа футболна лига. "Белите" успяха да вкарат по едно попадение във всяко полувреме, което им гарантира успеха. Това беше първи мач на Николай Киров начело на Берое, който дебютира със загуба.

Славия поведе по куриозен начин в добавеното време на първата част. Тогава Емил Стоев догони топката по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле, където капитанът на "белите" Галин Иванов не успя да играе с нея, но това заблуди вратаря на гостите Иван Гошев. Последният не успя да я хвана и топката бавно се търколи в левия му ъгъл.

В 69-ата минута отново се стигна до грешка на защитата на Берое, като Камело Нгуена отне топка, напредна и от границата на наказателното поле стреля, а вратарят Иван Гошев отново не се намеси много убедително и само докосна топката, която влезе за втори път във вратата му. 

Берое стигна до най-чистото си положение в 84-ата минута, когато Серкан Юсеин стреля отблизо след разбъркване, но защитникът на белите Людовик Соарес успя да спре топката с тяло.

Славия вече има 18 спечелени точки и се изкачи в Топ 6 на класирането. Берое остана на 11-о място с 10 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай