Славия не успя да победи Септември

"Белите" пропуснаха куп положения

Славия не успя да победи Септември | StandartNews.com

Славия и Септември завършиха наравно 0:0 в столичното дерби от първия кръг на плейофите в група "Б" на втората шестица. Белите могат само да съжаляват за това равенство. Те създадоха куп положения, най-вече през първата част, но вратарят на гостите Янко Георгиев показа класа и отрази всички опасни удари към вратата на Септеври, с което се превърна в герой за своя отбор. 

Славия имаше добра възможност още в 4-ата минута след куриозна изява на Фабиано Алвеш. Той опита да изчисти топката със задна ножица, но го направи така че я изпрати към непокрития Георги Йомов, който бе на границата на малкото наказателно поле. Талантът на белите обаче не намери вратата и стреля в аут.

В 18-ата минута домакините отново имаха шанс да отбележат. Йомов центрира към Ради Кирилов, който стреля отлично от неудобна позиция, но Георгиев изби. Малко след това Карабельов  също пропусна.

29-ата минута Янко Георгиев отново показа класа. Поредната опасна атака започна от Ради Кирилов, който проби отляво. Първо стражът на Септември отрази шут на Велковски, а при добавката Йомов стреля, но топката не намери целта. 

В ответната атака гостите също имаха шанс да излязат напред в резултата. Здравко Димитров намери Глишич, който шутира от десетина, но вратарят на Славия реагира добре и изби в корнер.

След почивката Септември изравни играта и погледна по-смело към вратата на "белите". В 67-ата минута двата тима си размениха по един опасен шут чрез Галчев и Онуоха. До края на срещата играчите на Славия опитаха няколко удара, но не затрудниха вратаря на Септември.

 

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай