Скъпи, футболът на живот и смърт ли е?

Как легендарен мениджър стана пророк и днес

Скъпи, футболът на живот и смърт ли е? | StandartNews.com

"Скъпи, вярно ли е, че футболът е игра на живот и смърт?

Не, скъпа. Той е нещо много повече!"

Крилатата фраза е на легендарния мениджър на Ливърпул Бил Шенкли. Тя обикаля света от 70-те години на миналия век до днес. 

Казана е с типично британско чувство за хумор и футболна емоция. Самият Шенкли, истниски революционер в играта, не е предполагал какъв пророк може да е в леглото до жена си... 

Евро 2021 започна с Бочели. Красота и надежда. Още на следващата вечер бяхме в ада. За щастие - измъкнахме се.

Съвременният футбол е безмилостна машина за пари. Играчите са неговите гладиатори. Разликата с класиката - високоплатени роби.

Такива са вкички. Такова е и датското момче Кристиян Ериксен. Което се размина на косъм от най-лошото.Тук комерсът няма значение.Милионите и милиардите не могат да включат едно човешко сърце. Прави го само Господ и лекарите. За щастие, тази вечер той бе милостив.

Няма да припомняме черната хроника, която световният мейнстрийм вече направи. Химическа игра ли е съвременният футбол? Какво взимат играчите, как играят по 60-70 мача на сезон и как се възстановяват за 48 часа?

Това са въпроси, на които трябва да отговорят безумците, които днес управляват световния футбол и неговите златни кюлчета. Темата не е за емоция в малките часове на нощта. Но поне е едно щастливо избавление - Евро  2021 все пак ще го бъде!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай