Ски училищата на Витоша излизат на протест пред Кристал

Ски училищата на Витоша излизат на протест пред Кристал | StandartNews.com

Представители на всички ски училища на Витоша излизат на протест в градинката на Кристал на 20 февруари от 17,30 ч. срещу немарливостта на властта към състоянието на спортната инфраструктура в зимните ни курорти и в подкрепа на бързи мерки за тяхната модернизация.

"Поредна година сме свидетели на добри пожелания и никакви действия в областта на зимната спортна инфраструктура. Зимните ни курорти са огледало на безхаберието на властта спрямо модерното развитие на туризма, на масовия спорт, на здравето на българските деца. Продължава да не се отчита важността от обвързването на местен бизнес с местно население, на заетост и развитие, на природа и здраве. Развитието на зимната инфраструктура трябва да е държавна политика във всички планински региони, с която да се гарантира устойчив поминък в условия на финансова и икономическа криза. Наличието на прекрасна планина като Витоша в непосредствена близост до нашата столица е идеална предпоставка за модерно развитие на спорт, физическа култура, туризъм. Вместо това нашите училища, стотици гости и хиляди деца сме принудени да ползваме морално остаряла техника и инфраструктура от минали векове, защото държавата продължава да не стимулира и развива ползването на уникалните ни природни дадености", съобщават организаторите.

"Витоша се нуждае от модерно развитие на зимната си инфраструктура, при пълно спазване на екологичните норми и в съзвучие с името на България като важна туристическа и спортна дестинация. В защита на тази кауза всички ние, представители на всички училища, обединени в Сдружение на Витошките ски и сноуборд училища, ще протестираме срещу немарливостта на властта към състоянието на спортната инфраструктура в зимните ни курорти и в подкрепа на бързи мерки за тяхната модернизация, се чете в отвореното писмо на Витошките ски и сноуборд училища", допълват протестиращите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай