Скандал! Зрителите освиркаха тенис битката на века

Какво стана на червените кортове в Париж

Скандал! Зрителите освиркаха тенис битката на века | StandartNews.com

Драма и безмилостен край на изключителен мач в световния тенис, завършил преждевременно.

На невъзможна драма станаха свидетели феновете на тениса в очаквания с огромен интерес полуфинален сблъсък от "Ролан Гарос" между Карлос Алкарас и Новак Джокович.

Световните номер 1 и 2 демонстрираха спиращи дъха отигравания в гладиаторски двубой, който обаче бе опорочен от травма на 20-годишния испанец.

Джокович спечели първия сет с 6:3, а Алкарас изравни след 7:5. При това - по забележителен начин, като двете звезди дадоха най-доброто от себе си в жегата и на няколко пъти вдигаха на крака феновете в Париж.

И когато всички очакваха шоуто да продължи, при 1:1 в третия сет Алкарас рухна на корта. Той получи мускулна крампа, като цялата долна половина на тялото му се схвана.

Алкарас поиска медицинско прекъсване и докторът направи всичко, за да го закрепи. Дори и след ударна доза медикаменти обаче испанецът едва се придвижваше по корта.

Джокович спечели всичко възможно до края, макар феновете на няколко пъти да го освиркваха за това, че не демонстрира никаква милост към очевидно страдащия си съперник.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай