Скандал във Висшата лига: нападение и арест

Какво се случи?

Скандал във Висшата лига: нападение и арест | StandartNews.com

Страшен скандал се разигра на стадион „Елън Роуд” по време на двубоя между Нюкасъл и Лийдс. Мачът бе съпътстван от 3 дузпи, червен картон и обрати, като в крайна сметка завърши 2:2. В заключителните му минути фен нахлу на терена и тръгна към скамейката на "свраките".

Очевидно основната цел на запалянкото беше конфронтация с наставника на Нюкасъл - Еди Хау. Част от стюардите се намесиха мигновено и успяха да предотвратят по-неприятни сюжети. Първоначално не станаха ясни пристрастията на футболния привърженик. Впоследствие се оказа, че той е почитател на Лийдс. От клуба обявиха, че е арестуван и му е забранен достъпът до стадиона до живот, предаде actualno.com.

Нападнатият специалист коментира ситуацията след срещата. Според Хау сблъсък му с фен на домакините трябва да събуди тези, които отговарят за сигурността на треньорите и играчите на стадиона. "Всъщност не помня дали ме бутна или не, нямам идея. Много е странно, защото си концентриран върху мача и не очакваш това да се случи", каза мениджърът.

"Той ме предизвика, каза нещо, което не мога да повторя и бе изведен. Аз съм окей, но моменти като този те карат да мислиш за сигурността на щаба и играчите. Имаме нужда да бъдем защитени. Никой не трябва да се сблъсква с това, ние играем спорт, който обичаме и се опитваме да забавляваме страната, никой не трябва да усеща, че личната му сигурност е застрашена. Трябва да помислим върху това", добави британецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай