Скандал: ЦСКА 1948 е "шампион под масата"

Такива обвинения отправиха от ФК Септември

Скандал: ЦСКА 1948 е "шампион под масата" | StandartNews.com

Скандалът във Втора лига е налице!

Ръководството на Септември отправи много остри критики към ръководството на Българския футболен съюз, след като Изпълнителният комитет на футболната ни централа взе решение да прекрати сезона във Втора лига и да обяви временното класиране за крайно.

По този начин директна промоция за Първа лига спечели тимът на ЦСКА 1948, който водеше на върха в класирането с три точки пред втория Септември, който от своя страна бе изиграл мач по-малко. Това означава, че Септември и третият Монтана ще трябва да играят бараж за влизане в елита, но според столичния клуб това решение сериозно ги ощетява.

“В края на изминалата седмица футболната ни централа записа поредна нова срамна страница в историята на своето управление, начело на най – обичания спорт в Република България. За пореден път Български футболен съюз (БФС) показа различен „аршин на мерене“, а също така показа, че никакви препоръки, разпоредби и подобни на Европейската футболна централа (UEFA) не важат за тях.

На 14.05.2020г. в 10:00ч. се проведе среща с предизвестен край между представители на водещите четири отбора във временното класиране във Втора професионална лига (ВПЛ), господин Стефан Капралов – президент на Професионална футболна лига (ПФЛ) и господин Емил Костадинов, представител на БФС. Междувременно два часа по – рано, от водещи медии публикуваха информация, че решението вече е взето и новия член на Първа професионална лига (ППЛ) ще бъде ФК ЦСКА 1948.

Вие от БФС си „измихте ръцете“, с едно лишено от всякакъв смисъл запитване към отборите във ВПЛ за доиграване на сезона, поставихте на „пангара“ – ръководството на ПФЛ и след това се скрихте зад отговорите на клубовете, които се опитват да оцелеят в момент на финансова криза и разпуснаха играчите си още в средата на месец март.

ВПЛ – професионална лига ли е или аматьорска и с какво тя повече се различава от ППЛ, че шампионът бе определен по НЕ спортен начин.

Защо при четири възможни варианта за определяне на крайно класиране във ВПЛ бе взет този, който UEFA категорично не препоръчва?

По какъв начин две от водещите спортни медии у нас , научиха и разгласиха информацията, че ВПЛ ще бъде преждевременно прекратена, още преди да бъде проведена срещата между заинтересуваните страни, провела се на 14.05.2020 от 10:00ч., като след края на срещата, господин Емил Костадинов опроверга пред наш служител информацията, че решението е вече взето „под масата“, както стана в действителност?", пише в част от гневното писмо на ФК Септември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай