Срам! Изритват Джокович от Австралия. Сърбия е бясна

Той бе заключен под охрана на летището и бе разпитван над 3 часа от местните власти

Срам! Изритват Джокович от Австралия. Сърбия е бясна | StandartNews.com

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович не получи разрешение от местните власти да влезе в Австралия и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия Шлем.

Както е известно Джокович бе задържан на летището в Мелбърн, заради грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина. След това той бе заключен под охрана в стая на летището, телефонът му бе конфискуван и бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка правителството на щата Виктория отказа да приеме визата на сърбина и не му позволи да влезе в страната.

Австралия ще депортира световния номер едно в света на тениса с мотива, че сърбинът, който е антиваксър, не е изпълнил строгите изисквания за влизане в страната по време на пандемията, и не е ваксиниран, предаде Франс прес.

Джокович не можа да предостави сертификат за пълна ваксинация или медицинско доказателство че е освободен от ваксина по медицински причини. Тенисистът кацна в Мелбърн, за да защити титлата си на Australian Open.

Сърбинът обаче може да остане под карантина, за да обжалва решението.

Президентът на Сърбия Александър Вучич пък заяви, че ще вземе всички мерки, за да спре тормоза над Ноле от австралийските власти. "Казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти вземат всички мерки, за да спрат тормоза на най-добрия тенисист в света в най-кратък срок. В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за справедливост и истина. Иначе Новак е силен, какъвто всички го познаваме", сподели Вучич в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай