Четвъртък,

Шокиращо за катастрофата! Говори човек от БФС

От: Владислав КОЛЕВ -
1611
Шокиращо за катастрофата! Говори човек от БФС
A
A
A

Пресдиректорът на Българския футболен съюз Виктор Игнатов говори пред NOVA за катастрофата, която претърпя снощи националният тим на България в Тбилиси. Двата автобуса на „трикольорите” се сблъскаха в грузинската столица, като сериозно пострада Тодор Неделев. Футболистът на Ботев Пловдив е претърпял операция на черепа.

„Слава Богу Тодор Неделев е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата. Наложи се хирургическа интервенция, операция на черепа, защото имаше отчупване на парче, което трябваше да бъде коригирано.

Слава богу  реакцията на всички замесени беше много бърза и адекватна и вярвам, че това ще бъде решително за неговото бързо оздравяване. Разбира се, всички са в шок. Няма как да се опише такова нещо, ако не си го преживл. Наистина бяхме шокирани от случилото се”, сподели Игнатов в ефира на NOVA.

"Според мен, а и според лекарите е имало опасност за живота на Тодор Неделев, но благодарение на тази бърза реакция нещата вече са под контрол. Най-оптимистичните прогнози са, че след три месеца той ще бъде напълно възстановен, но тепърва му предстои най-важната част от възстановяването.

Поне една седмица ще остане тук под лекарско наблюдение, след което ще бъде транспортиран към България и там да продължи лечението си. Физически никой друг не е пострадал. Всички стискаме палци и се молим Тошко да се възстанови възможно най бързо и да се завърне на футболния терен", продължи той.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com