Шестима наши скачат за финал на "Странджа"

Даниел Асенов

Шестима наши скачат за финал на "Странджа" | StandartNews.com

Федерацията скастри недоволната Стойка

Шестима български боксьори се класираха за полуфиналите на международния турнир "Странджа" в зала "Универсиада". Минимум бронзов медал си осигуриха Даниел Асенов, Тинко Банабаков, Душко Благовестов, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Габриела Димитрова в 67-ото издание на надпреварата. Чудото на "Стандарт" Даниел Асенов показа характер и успя да победи по-опитния от него грузинец Автандил Чубабриа с 2:1 съдийски гласа (29:28, 28:29, 30:27). В петък Тайсъна ще спори за място на финала с южнокорееца Инкю Ким. "Даниел го надхитри", заяви личният му треньор Димитър Мутафов. "Много крив съперник, но то тук няма случайни", коментира и помощник-треньорът на националите Палми Ранчев.

За полуфиналите не успяха да се класират Димитър Илиев и Джоана Нуамеруе. 17-годишният боксьор претърпя поражение от Мехди Айри (Тунис). А Наумеруе не успя да се справи с туркинята Гамзе Базар.

Междувременно Българската федерация по бокс излезе със специално изявление по повод гафа, който бе допуснат с участието на Стойка Петрова при тегленето на жребия. Причината са еднаквите фамилни имена на Стойка и Станимира Петрови. Грешката беше посочена на организаторите на следващия ден в 09,00 ч. от треньора Хоел Арате. Което на практика не позволи на Стойка да изиграе своята среща. Супервайзерът обаче насрочи мача на националката за 19,00 (след всички срещи). "Стойка не искаше да се боксира, като отказа всякакъв контакт с федерацията. Поведението й е нелогично", пише в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай