Шефът на тотото към спортния министър: Политическо решение

Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на дружеството

Шефът на тотото към спортния министър: Политическо решение | StandartNews.com

Спортното министерство освободи шефа на тотализатора и управителния съвет на дружеството. Досегашните управляващи се ангажираха да не обжалват решението.

Спортният тотализатор е на печалба от 2020-та година насам. Това обяви сегашният изпълнителен директор на дружеството Любомир Петров.

Заедно с цялото ръководство на дружеството, днес той направи отчет пред медиите по повод заявката на спортния министър да освободи него и колегите му:

"Нямам обяснение, политическо решение", казва Петров.

Той отрече в тотализатора да има някакви нарушения, а на въпрос защо тогава министъра на спорта поиска оставката му - отговори: "Разбрахме се, че ще ни бъдат прекратени правоотношенията с едностранен акт на министерството. Ние се ангажирахме да не обжалваме вписването на новия управителен съвет.

По-късно през деня се състоя и среща в министерството, след която стана ясно:

"За 2021 година чистата печалба е 11 милиона. Общата консолидирана печалба с отчисленията, които плащаме на министерството на спорта, са в рамките на 53 милиона", каза Петров.

А по повод мотивите за взетото решение, спортния министър Радостин Василев обясни:

"Защото така съм преценил, аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководство, което първо съм назначил до провеждането на конкурс и в последствие не е политизирано".

Одитът на Спортния тотализатор тепърва ще бъде направен, обяви още Василев. А сегашното му решение е взето след негова проверка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай