Шеф на ЦСКА: 20 фена ни искат "данък" спокойствие

Сумата от Сашо Тонев - ябълката на раздора с адвокатите.

Шеф на ЦСКА:  20 фена ни искат  "данък" спокойствие | StandartNews.com

София. 20-ина фенове ми искат пари за спокойствие, но няма да получат, обяви след поредните глоби за ЦСКА изпълнителният шеф на клуба Александър Тодоров.

"Червените" отнесоха нови 4 бона за хвърлени предмети и запалени факли при равенството 0:0 с "Черно море". "За какво са ни платени фенове? Вие бихте ли им дали пари? Има как да реагирам, но не искам. Ще ги изчакам първо да се вразумят в името на ЦСКА", сподели пред "Стандарт" новият шеф на "армейците". Вчера управата трябваше да има заседание по темата. Според запознати въпросната група ултраси иска 4000 лева на мач за охрана по примера на агитките на други големи отбори.

Сашо Тодоров допълни още, че юристите на ЦСКА напускат по негово настояване. Ябълката на раздора е сума от около 60 000 евро от "Лех" по трансфера на Сашко Тонев в "Астън Вила". Адвокат Радо Василев не скри, че с колегите са си прихванали последните дължими заплати и са се разделили с ЦСКА нормално (б.а. виж долу). "Не искам да влизам в подробности, но ако не беше моята намеса, можеше клубът да не види и един лев от Сашко Тонев. Вярно е, че навремето точно аз назначих Василев и Калинков в ЦСКА. Сега обаче отново аз ги махам", сподели още Александър Тодоров. ЦСКА вече е наел юристи по текущите дела. С най-важните се занимава кантората на адвокат Матев, който изнесе юридическата тежест около смяната на собствеността.

"Разделяме се нормално с ЦСКА, макар да ни е мъчно след 6 г. в клуба", обяви адвокат Радостин Василев пред "Стандарт".

"Притеснителното е, че оставяме дела за близо 15 млн лева, за които сме в час. Иначе решението узря още при "Титан". Спря ни сделката с Гриша Ганчев, тъй като той лично ни потърси. Имаше най-искрени намерения", допълни Руди,

"След пропадането й, вече бяхме наясно с бъдещето си. Нормално е да имаме резерви към личността Сашо Томов". Адвокат Василев не скри, че не са искали да чакат с месеци заплати и са "прихванали" съвсем законно последните им дължими пари. С Калинков и други колеги отварят кантора, като вече имат доста клиенти от спортния свят.

Алжирският национал Мболи идва идва за 2-ри път при "червените" като свободен агент срещу съвсем нормална заплата, увериха от ЦСКА. Това е ход Томаш Черни да намали своята. Договорът на чеха е направен така, че с всеки нов сезон заплатата му скача с космически темпове. "Престъпно за ЦСКА", коментираха от новото ръководство на "червените". От щаба на Стойчо Младенов обаче твърдо разчитат на Черни въпреки колебливите му изяви най-вече при центриранията. Може и да се очаква и трансфер на чужденеца, тъй като в ЦСКА е и опитният Стоян Колев. Добри заплати за трима вратари е разточителство в кризата на "Армията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай