Шеф на сигурността: Очакваме всичко на Германия - Холандия

Шеф на сигурността: Очакваме всичко на Германия - Холандия | StandartNews.com

Мачът Германия - Холандия ще се проведе при невиждани мерки за сигурност на "Нидерзаксенщадион" в Хановер утре вечер. Хендрик Гросе-Леферт, служителят по сигурността към Германския футболен съюз, вероятно ще изкара най-тежкия си работен ден досега. "Ще гарантираме максимална сигурност на футболистите и на публиката, обеща той. "Обсъдили сме мерките с местната полиция и ще направим всичко необходимо. Разбира се, никога не може да се дадат 100% гаранции и трябва да сме готови за всичко. Но ще дадем ясен знак на хората, че трябва да се чувстват сигурни на стадиона", допълни спецът.

Министърът на правосъдието Хайко Маас определи безопасността по време на мача като основен приоритет в работата на службите. "Изключително съм благодарен на отбора, че се съгласи да играе, заяви той. "Ще направим всичко по отношение на сигурността", допълни Маас, който ще бъде на трибуните до канцлера Ангела Меркел и останалите си колеги от кабинета.
Затегнати бяха и мерките за сигурност в хотел "Фуксбахтал" в Барзингхаузен край Хановер, където отседна Бундестимът. А селекционерът Йоахим Льов защити правото на Франция да е домакин на Евро 2016: "Този път не очаквам празнична атмосфера на стадиона. Едва ли би било прилично. Най-важното сега е да покажем съпричастност. Сигурен съм, че европейското първенство ще се проведе във Франция и че правителството на страната и органите ще осигурят безопасността. Това, което се случи в Париж, можеше да стане във всяка страна", категоричен бе Йоги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай