Шампионски Ливърпул нокаутира Моуриньо

Смазващо превъзходство при победата над Тотнъм

Шампионски Ливърпул нокаутира Моуриньо | StandartNews.com

Най-после справедливост в класирането вэв Висшата лига на Англия. Въпреки, че този сезон до момента системата ВАР отне две кристални победи на Ливърпул, шампионът на Англия отново е лидер в класирането.

Това стана след трудната, но напълно заслужена победа над Тотнъм с 2:1 на "Анфийлд". В голяма част от мача Ливърпул имаше смазващо превъзходство, но фантастични изяви на Уго Лорис оставяха "шпорите" в мача.

Мохамед Салах откри в 26-та минута, но само 6 по-късно Сон изравни при единствената атака на Тотнъм до момента. Типичен стил жозе Моуриньо, направил дори и симпатичен тим като Тотнъм убиец на футбола.

През второто полувреме гостите удържаха натиска на Ливърпул, дори пропуснаха възможност, но накрая логичното се случи.В добавеното време след корнер, Фирмино изстреля топовен удар с глава и донесе победата на шампионите. 

Това бе поредната демонстрация на шампионския манталитет и класа на "червените". Въпреки, че половината им отбор и играчи от световно ниво са контузени.

С победата, която е много важна, Ливърпул излиза начело в класирането, с 3 точки преднина пред  втория Тотнъм. Това е важен психологически момент по пътя към защитата на титлата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай