Шахматни надежди - най-внушителния шахматен турнир за младежи с голям финал

В рамките на два дни участваха всички призьори до 18 години

Шахматни надежди - най-внушителния шахматен турнир за младежи с голям финал | StandartNews.com

На 31.10.2022г. в зала “Витоша” на хотел Marinela Sofia се състоя финалът на “Шахматни надежди” - турнир, събрал най-талантливите млади шахматисти на България!

В рамките на два дни участваха всички призьори до 18 години от държавните първенства по класически шахмат за 2022, разделени в три групи до 10, до 14 и до 18 години. Партиите им бяха излъчвани в цял свят на сайта chess.com [1].

Победителите получиха внушителни купи и медали, както и парични награди, осигурени от Вълчо Арабаджиев - младши. На официалното награждаване той се обърна към децата и техните родители и сподели, че предстоят редица инициативи и шахмат турнири, които ще бъдат подкрепени от него и с чувство за хумор сподели, че е голям любител на спорта, но не би рискувал да седне срещу “Шахматните надежди”, поне на този етап.

Първи награди взеха - Явор Николов, Ралица Илиева, Никола Кънов, Петя Караиванова, Симеон Тодев, Нора Рашева, Данаил Попзафиров, Анжелика Ненова, Божидар Михайлов, Василена Очкова, Стоян Илиев и Ния Малчева.

Съорганизатори на турнира са ШК "Локомотив Пд" с председател WGM Маргарита Войска, съдийски състав от ШК "Пловдив" и съдействието на ШК "Ан Пасан" с председател Георги Павлов. Пред гостите и участниците той сподели, че без спор това е най-внушителното и мащабно събитие за младежи, организирано през последните десет години и благодари на съорганизаторите от хотел Marinela.

Г-жа Войска е гросмайстор за жени, многократна държавна шампионка и с най-много участия в шахматни олимпиади.

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева предостави домакинство и настаняване на участниците в конкурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай