Сейнт Луис на полуфинал на Запад в НХЛ (ВИДЕО)

Вашингтон и Далас почти си осигуриха класиране

Сейнт Луис на полуфинал на Запад в НХЛ (ВИДЕО) | StandartNews.com

Джейдън Шварц вкара три гола, а вратарят Джордън Бинингтън спаси 18 удара при успеха на Сейнт Луис с 3:2 над Уинипег. Отборът от щата Мисури се класира за полуфинала на Запад с 4-2 в серията и очаква победителя от двойката Нешвил - Далас. Брайън Литъл и Дестен Бюфилиен се разписаха за Джетс, които опитаха да направят обрат след пасив от 0:3 в началото на третата част. Вратарят им Конър Хелебьок имаше доста повече работа и отрази 33 удара. С победата пък Блус стана първият отбор през тази година, който печели серията си у дома и се класира за полуфинал за трети път в последните четири години. А звездата на деня Шварц имаше едва 11 гола през сезона, сега вече е вкарал 4 в плейофите.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вашингтон взе преднина в плейофната си серия в НХЛ срещу Каролина, след като спечели домакинството в петия мач с 6:0 и поведе с 3:2 успеха. Никлас Бакстрьом се отличи с два гола и две асистенции, Алекс Овечкин добави едно попадение и още два паса, а вратарят Брейдън Холтби спаси всичките 30 удара по посока мрежата му. Брет Конъли, както и Ник Доуд от дузпа вкараха другите два гола за Кепитълс. Бакстрьом пропусна последните четири мача заради фрактура на палеца на дясната ръка, но се връща за любимия си период- плейофите.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Александър Радулов и Джейсън Дикинсън вкараха по два пъти за успеха на Далас при визитата на Нешвил, завършила 5:3. Тимът от щата Тексас влезе в плейофите с уайлдкард, но води с 3-2 в серията срещу двукратния шампион в Централната дивизия. Тайлър Седжуин се отличи с гол и асистенция за победителите, които могат да се присъединят към други аутсайдери на полуфиналите- Калъмбъс и Колорадо. За Нешвил се разписаха Роко Грималди, Райън Йохансен и Кайл Търис.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай