Сензация на Шампионската лига! Тежък провал за Барса

Шахтьор Донецк записа първа победа в група "H"

Сензация на Шампионската лига! Тежък провал за Барса | StandartNews.com

Украинският гранд Шахтьор Донецк сензационно надви Барселона с 1:0 в Хамбург и записа първа победа в група "H" в Шампионската лига. 

Гостите владееха повече топката през първата част, но не отправиха нито един точен удар към вратата на Дмитро Ризник. 

В 10-ата минута Марк-Андре тер Стеген се намеси при удар на Микола Матвиенко, а последвалият изстрел на Олександър Зубков излезе в аут. Пет минути след това Рафиня стреля от дистанция, но над вратата на Ризник.

Изненадващо украинците поведоха в 40-ата минута, когато Судаков намери със страхотен пас Гиорги Гочолеишвили, който центрира към Данило Сикан, а той с глава прати топката във вратата на Тер Стеген за 1:0. 

След почивката в 55-ата минута Ромеу центрира към Левандовски, който бе на добра позиция, но не успя да отправи достатъчно силен удар с глава и Ризник спаси. Две минути след това Тер Стеген трябваше да се намесва с тяло при удар на Сикан. В 59-ата минута Шави направи четири промени в състава си - в игра влязоха Педри, Жоао Феликс, Ламин Ямал и Алехандро Балде на местата на Ориол Ромеу, Феран Торес, Рафиня и Маркос Алонсо.

В 67-ата минута Ламин Ямал отправи неточен удар с глава, а натискът на Барселона се увеличи, но без сериозни опасности пред вратата на украинския гранд. Така се стигна до 86-ата минута, когато при контраатака Невертон се справи с Кансело и прати топката във вратата на Тер Стеген, но красивия гол не бе зачетен заради засада, пише "Блиц Спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай