Понеделник,

Съдът реши - ЦСКА София наследява ЦСКА

От: Владислав КОЛЕВ -
212
Съдът реши - ЦСКА София наследява ЦСКА
A
A
A

Спортният арбитражен съд (КАС) официално потвърди решението на Международната футболна централа (ФИФА) от миналата година и призна ЦСКА София за спортен наследник на фалиралото дружество. Това стана ясно от решения по делото на мениджър Сокена Ба срещу ФИФА и ЦСКА в Лозана.

Според КАС надделяват аргументите, че именно този клуб е наследник на фалиралия ЦСКА. "От значение са име, цветове, фенове, история, спортни постижения, трофеи, стадион, списък на играчи и исторически фигури, които му позволяват да се отличава от останалите клубове", се казва в решението и се добавя:

„ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или поне "спортният наследник" на първоначалния длъжник и че може да носи отговорност за задълженията“.

Още преди години от „червения клуб“ твърдяха, че ФИФА погрешно ги счита за спортен наследник на фалиралото дружество, защото Световната централа не признава, че собствеността, лицензът, футболните отбори и юридическото лице на ЦСКА се различават от тези на старото дружество.

Адвокатите на армейците подчертаваха, че клубът е наследник на Литекс, но в крайна сметка това не е било признато.

Тази логика обаче не се връзваше с факта, че Гриша Ганчев купи емблемата и активите на ПФК ЦСКА, с което още повече приближи ЦСКА София до истинското червено дружество.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com