Съдиите в Англия ронят крокодилски сълзи за Ливърпул

Пореден скандал с неточните отсъждания на англисйките рефери

Съдиите в Англия ронят крокодилски сълзи за Ливърпул | StandartNews.com

Дори в ерата на ВАР, при това в най-силното първенство на планетата - англисйката Висша лига, съдийските неточности са факт, а те продължават да се отразяват на крайния изход на мачовете.

Поредният скандал с неточните отсъждания на англисйките рефери избухна след вчерашната драматична победа на Тотнъм с 2:1 над останалия с 9 души на терена тим на Ливърпул.

"Шпорите" достигнаха до успеха след автогол на Жоел Матип дълбоко в добавеното време, но всичко можеше да е различно, ако още в 33-ата минута при резултат 0:0, Ливърпул бе успял да поведе.

Тогава гол вкара Луис Диас, но намесата на ВАР отмени попадението, макар от повторението ясно да се виждаше, че бранител на "шпорите" покрива засадата, при това с поне половин метър.

Всъщност се оказа, че става въпрос за 63 сантиметра. Дори не говорим за така наречените "тънки" положения, но странно или не, ВАР отмени този гол и очевидно ощети Ливърпул.

А това признаха и от Съдийската комисия на Англия, като в минутите след мача се появи официално съобщение от нейна страна.

"PGMOL признава за значителна човешка грешка по време на първото полувреме на мача между Тотнъм и Ливърпул.

Голът на Луис Диас беше отменен от съдийския екип поради засада. Това беше ясна и очевидна фактическа грешка и трябваше да доведе до присъждане на гол чрез намеса на VAR.

Както и да е, VAR се провали в намесата си.

PGMOL ще извърши пълен преглед на обстоятелствата, довели до грешката.

PGMOL незабавно ще се свърже с Ливърпул след като стигне до заключение за потвърждението на корекция на грешката", се казва в съобщението, пише topsport.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай