Сър Алекс за трансфера на Бербо: Смяната на ставата боля по-малко

Сър Алекс за трансфера на Бербо: Смяната на ставата боля по-малко | StandartNews.com

Легендарният мениджър на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън представи снощи новата си книга - "Leading", в която разкрива любопитни подробности от времето, когато водеше "червените дяволи". Една от темите, на които обръща внимание, е привличането на Димитър Бербатов през лятото на 2008 година. Шотландецът обаче по всичко личи не помни с охота осъществяването на рекордната тогава сделка за българския нападател, купен от "Тотнъм".

"Преговорите с президента на "Тотнъм" Даниел Леви за подписа на Димитър Бербатов бяха по-болезнени от смяната на тазобедрената ми става", пише бившият мениджър на "Юнайтед".

Това е само един от любопитните акценти в книгата. Той признава, че седи зад избора си за наследник - Дейвид Мойс, въпреки че бившият мениджър на "Евертън" не успя да изкара и един пълен сезон на "Олд Трафорд".

Сър Алекс разказва и защо други потенциални възможности в лицето на Пеп Гуардиало, Жозе Моуриньо и Юрген Клоп не са били на разположение по онова време.

Фърги говори и за суетата на Кристиано Роналдо като признава, че докато се е оглеждал в огледалото в съблекалнята, португалецът е бил замерян с чорапи и лепенки от своите съотборници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай