Самолетно парти за "Барселона" (ОБЗОР)

Самолетно парти за "Барселона" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Каталунците се уредиха да строят метро в Тбилиси

Голово шоу! Така може да се определи мачът за Суперкупата на Европа между "Барса" и "Севиля". Каталунците биха 5:4 след продължения (4:4 в редовното) на ст. "Борис Пайчадзе" в Тбилиси пред рекордна за този двубой публика от 51 490 зрители. Сред ВИП гостите бе и президентът на БФС Борислав Михайлов. След историческия мач звездите на "Барса" не останаха в грузинската столица, а веднага излетяха обратно за Испания. Партито бе в самолета. Лео Меси, който се отчете с два гола и изравни Кристиано Роналдо по попадения в Европа (80), бе най-активен. Бълхата разля първи шампанското. Към него веднага се присъедини и Андрес Иниеста. Халфът също подобри постижение. Той настигна по трофеи Шави Ернандес. Двамата вече имат по 28 титли с "Барса" и националния на Испания, което ги прави най-успешните играчи в страната. "Синьо-червените" пяха песни през целия полет и си направиха много снимки.

"Футболът е пълен с неочаквани обрати като цяло. Получаваш гол в самото начало, а в 55-ата минута нещата изглеждат така сякаш си успял да си гарантираш победата. В последните 10 минути обаче трепериш да не загубиш", обяви треньорът на победителите Луис Енрике.

"Заслужавахме купата. Яд ме е за играчите", добави колегата му Унай Емери. Мачът за Суперкупата пък бе използван за среща от страна на шефа на "Барса" Хосе Мария Бартомеу с Мишел Платини. Тема на разговора бяха флаговете за каталунска независимост, заради които тимът отнесе от УЕФА глоба от 30 000 евро на финала на Шампионската лига.

Малко преди двубоя пък вицепрезидентът на "Барса" Сузана Мойне се срещна с представители на грузински политици. Тя е заявила намерението на испанците да налеят пари в изграждането на още няколко метро станции в Тбилиси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай