Ружди Ружди с второ злато и световен рекорд в Гросето

Ружди Ружди с второ злато и световен рекорд в Гросето | StandartNews.com

Още два медала завоюваха параолимпийците ни късно снощи в Гросето, в предпоследния ден от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания.

Ружди Ружди спечели втора европейска титла в тласкането на гюле и постави световен рекорд. Параолимпиецът ни тласна гюлето на 12,04 м, като счупи досегашния рекорд на чеха Мартин Немец, който беше 11,85 м. В събота Ружди стана европейски шампион в мятането на диск.

Радослав Златанов грабна сребърен медал в дългия скок с резултат 6,72 м. Това е второ сребърно отличие за състезателят ни, който в неделя финишира втори в бягането на 100 м. В тласкането на гюле Георги Киряков се класира седми с резултат 9,53 м.

До момента параолимпийците ни са спечелили 12 медала – 3 златни, 6 сребърни и 3 бронзови, което класира България на 9 място от над 40 страни. В последния ден на първенството страната ни ще бъде представена от Даниела Тодорова, която ще хвърля копие.

Повече за успехите на параолимпийците от Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания може да прочетете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай