Рускините подвиха опашки за София

Рускините подвиха опашки за София | StandartNews.com

Руският ансамбъл се отказа от участие на Световната купа в зала "Арена Армеец" в София, която ще се проведе от 27 до 29 май. Така нашите момичета се превръщат във фаворит за златните медали.

"Те вече са доста опитни. Това ще е шестата им поредна световна купа в София. Спечелиха доста подобни трофеи през годините, станаха световни шампионки. Да, вероятно ще бъде натоварващо, ще има напрежение, но не може без тези неща. Вярвам, че ще успеят да изиграят съчетанията си, както трябва и да зарадват българската вярна публика, която беше с тях през годините", заяви Илияна Раева преди "Блиц".

Не е ясна причината за отказа рускините. Ансамбълът на Япония, който в последните години показа сериозно израстване и често се нареждаше на почетните стълбички на СК, също ще почива. На индивидуално България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева. Извън класирането ще видим Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова. "Министър Красен Кралев няма да може да открие световната купа, защото по това време ще е на световното първенство по бокс. Често казвам, шегувайки се, че ние от бокса и волейбола не може да се доредим. Той обаче ще бъде в следващите два дни и ще награждава гимнастичките. Знаете колко ни обича и какво е отношението на министерството към нас, за което благодарим", каза още Раева. Стана ясно, че грациите ще участват на турнира от Световната купа в испанския град Гуадалахара, който ще се проведе от 3 до 5 юни. Това ще бъде последно състезание за възпитаничките на Ина Ананиева преди европейското първенство в Холон, Израел от 17 до 19 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай