Сряда,

Руски милиардер иска Ботев (Пд)

От: Пламен Вълков -
348
Руски милиардер иска Ботев (Пд)
A
A
A

Закъсалият финансово Ботев (Пд) може много скоро да стане собственост на руски милиардер, твърди "Марица". Според информацията синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, идва до броени дни на среща в шефовете на "канарчетата", за да предложи сделка за клуба. Богатият наследник на фамилията от Санкт Петербург вече е бил тайно в Пловдив и се срещал с отговорни фактори, съобщава "Марица".

Състоянието на семейството надхвърля $1 милиард още през 2018 година. Таткото е прочут инженер, а след промените в Русия става олигарх в областта на хартията, целулозата, картоните. Вече развива и други бизнеси, сред които строителство, а сред съдружниците му е споменаван самият Дмитрий Медведев. Антон Зингаревич и съдружниците му имат права върху 2000 футболиста от цял свят - предимно млади таланти от Африка и Южна Америка.

Привлечени са в Ботев най-вече от мащаба на школата, която се разви до една от най-добрите в България. Купува Рединг през 2012 година, но само след 12 месеца излиза от управлението. Преди това пък баща му Борис е спряган за покупка на Евертън. Свързват ги и с участия в италиански отбори. В момента се съобщава, че Антон проявява интерес и към френския Шатору, където връзка е направил собственикът на Монако и негов съсед - Дмитрий Риболовлев.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията