Русия бясна! Не може да преживее загубата си от България

Злостни коментари в руската преса

Русия бясна! Не може да преживее загубата си от България | StandartNews.com

Русия остана без титла в художествената гимнастика за първи път от Атланта 1996. Златото в индивидуалния многобой спечели Линой Ашрам от Израел, а днес ансамбълът ни детронира рускините и се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

Това доведе до гневни реакции в Русия, която не можа да понесе загубата си. "Обидно", написаха водещите спортни медии в Русия. Други заговориха неопределено за съдийска грешка. Но победата на златните ни грации бе толкова безапелационна и с толкова голяма разлика пред руските, че никой не посмя открито да оспори първото им място.

"Българките поведоха уверено след изпълнението на пет топки, като направиха разлика от 1,350 точки, а след трите обръча и две бухалки задълбочиха предимството си", написа sports.ru, цитирани от gong.bg.

Междувременно председателят на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова коментира сребърния медал на ансамбъла в художествената гимнастика.

"Всички прекрасно разбраха, че това трябва да се случи, за да може хегемонията на Русия да бъде спряна. Това беше пряка задача. Победихме България на Европейското първенство. Трябва да се пише не на международната федерация, а директно на Томас Бах", бяха думите на Винер след състезанието пред руските медии.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира кратко и ясно случая: „След дългата хегемония на Русия - нормално е да го преживяват тежко”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай