Румен Петков с жестока атака по Бербатов. Причината

Осъжда вандалските изпълнения пред БФС

Румен Петков с жестока атака по Бербатов. Причината | StandartNews.com

Остри критики срещу Димитър Бербатов отправи бившият вътрешен министър Румен Петков. Той определи като "грозен" и "пошъл" протестът, организиран в края на миналата седмица в Бояна. Според Петков прокуратурата трябва да се намеси, съобщава "Спортал".

"Този протест, който беше видимо платен и организиран по един грозен и пошъл начин, отвращава. Бяха докарани деца! Да използваш деца за собствени цели и властови амбиции е много грозно, надявам се футболните хора да са го видели. Тези деца не отидоха на училище, някой им плати автобусите, докара ги - всички знаем, че този някой е Бербатов и шайката около него. Това е подло и пошло. 

Родителите на тези деца трябва да потърсят сметка от учителите, които са съучастници, и от организаторите. Като казвам учители имам предвид целия персонал, който е ангажиран с моралната, етичната и спортната подготовка на тези деца. Морално-етичната вече е катастрофирала. Важно е полицията да види тези, които замеряха сградата - това са лумпени, докарани от същия Бербатов. Тоест, зад Бербатов стоят лумпени и платени дейци. 

Ако обществото, футболната общественост и органите не го видят сега, ще започнем да решаваме всички въпроси в България по този грозен и скандален начин. Мисля, че прокуратурата трябва да се намеси и да се потърси сметка от всички по веригата - учителите, директорите на училищата, превозвачите. Това са факти, които лесно могат да се установят. Не е нужно да си някакъв грандиозен разследващ, за да видиш хората - снимките на лумпените ги има. 

Когато лумпените бъдат вкарани, където им е мястото, когато платените дейци бъдат поставени, където им е мястото, тогава ще останем с не дай боже погрешното впечатление, че имаме държава. Много е грозно! Надали родителите на децата са знаели къде платените и корумпираните хора са завели децата им и надали родителите са знаели, че този ден децата им не са били на училище, а са били заведени някъде в нечий интерес. 

Ако прокуратурата остави децата ни да растат по този вандалски, просташки начин, организиран от Бербатовщината, чиято лакомия за власт очевидно няма граници, значи да сме наясно защо Гешев наистина трябва да си ходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай