Рухна част от покрива на стадион за Световното през 2014г.

Рухна част от покрива на стадион за Световното през 2014г. | StandartNews.com

Салвадор. Срути се част от покрива на стадион „Фонте Нова", на който ще се играят мачове от тазгодишния турнир за Купата на конфедерациите, както и от Световното първенство през 2014 г. в град Салвадор, Бразилия.

В следствие на проливните дъждове в понеделник хиляди тонове вода са се натрупали върху конструкцията и в резултат част от нея е рухнала, предаде БГНЕС.

Местен телевизионен канал показа 20-ина работници на покрива, изгребващи водата с ведра и изливащи я извън конструкцията. В крайна сметка обаче спасителната акция се оказа безуспешна.

Главния инженер на стадион „Фонте Нова" Жозе Луис Гоиш смята че аварията е резултат от „обичайна човешка грешка". „Един от участъците на покривната тента е бил опънат неправилно и водата, вместо да се стича по определените водоотводи, е започнала да се събира на едно място, оказвайки свръхнатиск върху конструкцията", обясни Гоиш.

Няма пострадали вследствие на инцидента. Инж. Гоиш заяви, че ремонтът на съоръжението започва веднага, така, че стадионът да е в състояние да приеме мачовете от стартиращия на 15 юни турнир за Купата на конфедерациите. Ст. „Фонте Нова" бе въведен в експлоатация на 5 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай