Росен Барчовски пише оставка

Германците бягат от ролята на фаворит преди мача днес

Росен Барчовски пише оставка | StandartNews.com

София. Росен Барчовски може да напусне треньорския пост на националния отбор, ако България не се класира за европейското по баскетбол догодина. Такъв слух плъзна из баскетболните среди след срамната загуба от Азербайджан в Баку със 73:88 точки. След двата си мача от евроквалификациите в група В нашите имат победа (срещу Швеция) и загуба. Днес България играе с Германия в столичната зала "Универсиада" от 18 ч.

От Баку нашите се прибраха в родината в 23 ч онази вечер след прекачване във Виена. Барчовски не даде никаква почивка на националите и на сутринта ги събра на тренировка за мача с Германия. "Важно е да се надскочим. Трябва да дадем не 100, а 120% от себе си, за да победим Германия", коментира Барчовски при пристигането на летище София.

Германците, водени от бившия консултант на националния ни отбор - сърбина Светислав Пешич, дойдоха в България вчера следобед. Досега в групата немците имат само един мач, в който разгромиха Люксембург със 101:53. "Ние сме относително млад и нов отбор, който има бъдеще. Все още нямаме висока европейска класа. Първият ни сериозен и труден мач срещу силен съперник ще бъде с България", каза Пешич. "Загубата ви от Азербайджан ме изненада, но не съм гледал мача и не мога да коментирам повече. Вие сте различен отбор у дома си", добави сърбинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай