Роналдо блести, Ювентус бие

"Бианконерите" излязоха на трето място

Роналдо блести, Ювентус бие | StandartNews.com

Ювентус се завърна на третото място в Серия А, след като победи Кротоне с категоричното 3:0 в мач от 23-ия кръг на надпреварата. В герой за "бианконерите" се превърна Кристиано Роналдо, който отбеляза два гола. Един добави Уестън МакКени. 

Юве започна по-добре срещата и набързо устави превес в срещата. В 29-ата минута Кристиано Роналдо стреля след добро центриране в наказателното поле, но топката мина покрай вратата. Пет по-късно Де Лихт се озова на добра позиция, като овладя отскочила и веднага опита удар, който обаче профуча до гредата. 

В 37-ата минута Аарън Рамзи опита с глава да затрудни вратаря на Кротоне, който обаче демонстрира класа и спаси тима си от гол. Само 60 секунди по-късно Юве поведе. Алекс Сандро намери много добре Роналдо в наказателното поле и португалецът не остави никакви шансове на стража на гостите. Ситуацията бе разгледана с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено. 

В даденото от съдията продължение "старата госпожа" стигна до втори гол. Негов автор отново стана португалската суперзвезда на Юве. Аарън Рамзи този път подаде на Роналдо, който с глава направи резултата 2:0 за домакините.

Ювентус продължи да натиска съперника си и след почивката. В средата на полувремето "бианконерите" създадоха три поредни положения пред вратата на Кротоне, като в крайна сметка стигна до гол при последното. Попадението бе дело на Уестън МакКени. Преди това пропуски направиха Кристиано Роналдо и Алекс Сандро. Юве е с 45 т, а Кротоне пък са последни с едва 12.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай