Резервите на Левски загубиха от немския Туркгюджу Атаспорт

Треньорът Хубчев разочарован от играта на футболистите

Резервите на Левски загубиха от немския Туркгюджу Атаспорт | StandartNews.com

Треньорът на Левски – Петър Хубчев, бе много разочарован след катастрофалната и срамна загуба с 0:4 от германския Тюркгюджю Атаспор (Мюнхен), който е новак в четвърта дивизия по футбол. Новият треньор на "сините" пусна в игра предимно юноши и само трима от титулярите, сред които и вратаря Николай Михайлов.

„Не знам колко малко е очаквана тази загуба, знаех добре какво е състоянието на играчите – заяви Хубчев. - За мен някои неща са очаквани. Сега е най-лесно да се оправдаем с натоварването и да използваме клишираното, че резултатите в контролите нямат значение. Не, аз не искам да се оправдавам. Днес участие в срещата взеха много млади момчета, които ми се струва, че се нуждаят от повече самочувствие, както и претенциите им да са на терена, а не извън него. Имам големи забележки към тях, но повече ще кажа в съблекалнята. Разбираемо е да не съм спокоен след подобна загуба.

Чакаме нови футболисти, но чакането продължава твърде дълго. Това обаче е нормално - всеки чака и избира най-доброто за себе си. Да, Дени Алар е контузен, но не мисля, че ще е толкова дълго време аут, както се пише по медиите. Надявам се, че  за десетина дни ще бъде готов. Вярвам, че ще успеем да се подсилим с нови играчи. Иска ми се да вземем 1-2 нападатели, а не да се разделям с някой от играчите в предни позиции. Няма нищо вярно в информациите, че ще се разделим с Паулиньо.“

Мачът се игра в Йенбах (Австрия), като Хубчев даде шанс за изява на предимно млад състав, а. титуляр за първи път е новият плеймейкър Франко Мазурек. Станислав Иванов пропусна изгодно положение за гол в 14-ата минута, а само три минути след това гредата спаси „сините“ след шут на Карл-Хайнц Лапе, който бе изведен сам срещу Николай Михайлов. В 25-ата минута Касим Рабихич се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Деян Иванов срещу голмайстора. Във втората минута на втората част Янис Каргас направи грубо нарушение и получи директен червен картон, оставяйки Левски с човек по-малко на терена.

Карл-Хайнц Лапе удвои в 57-ата минута, когато получи подаване от най-добрия на терена Рабихич. Фуркан Зорба вкара за 3:0 с глава само три минути по-късно. Крайното 4:0 оформи Карл-Хайнц Лапе четвърт час преди края на двубоя. В 81-ата минута Тюркгюджу-Атаспор за втори път удари гредата на Левски, след като Томас Хаас опита да центрира отдясно, но топката се отби в горната част на напречната греда зад Михайлов.

Състав на Левски: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Деян Иванов, Янис Каргас, Томислав Папазов, Мартин Райнов, Илия Юруков, Станислав Иванов, Мартин Д.Петков, Франко Мазурек, Илия Димитров (като резерви влязоха Петър Иванов, Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Иван Горанов, Давиде Мариани, Паулиньо, Станислав Костов, Атанас Кабов, Мартин Петков, Хали Тиам)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай