Реал ще се опита да направи невъзможното

Реал ще се опита да направи невъзможното | StandartNews.com

Мадрид. На стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид домакинът Реал посреща Борусия Дортмунд в полуфинала реванш в турнира Шампионска лига.

В Дортмунд испанският тим загуби с 1:4 с четирите попадения на нападателя на Борусия Роберт Левандовски.

Стартови състави на Реал Мадрид и Борусия Дортмунд:


Реал: Диего Лопес, Варан, Рамос (к), Коентрао, Йозил, Чаби Алонсо, Есиен, Модрич, Ди Мария, Роналдо, Игуаин

Борусия Д: Вайденфелер, Суботич, Хумелс, Писчек, Шмелцер, Гюндоган, Бендер, Гьотце, Ройс, Бласчиковски, Левандовски

Юрген Клоп: Проблемът на Реал е, че и ние искаме да сме на финала.


Борусия Дортмунд е на крачка от един от най-големите си успехи в историята. Отборът на Юрген Клоп постигна победа с 4:1 срещу Реал в първия мач от 1/2-финалите на Шампионската лига. Треньорът на немците е окрилен от възможността тимът му да се класира за финала на "Уембли", въпреки че беше поставен в четвърта урна по време на тегленото не жребия за групите през есента.

"Наясно сме, че има още работа - заяви Клоп. - Но никога не сме си представяли, че можем за втория мач да
отидем пияни в Мадрид и въпреки това да се класираме. По-хубаво е, отколкото сме си мечтали! Но все още нищо не е решено. Самият факт, че можем да стигнем до финала, ни изненадва много. Но и сме много щастливи. Аз зная за историята на Реал за обратите. Нормално е Реал да създаде такава атмосфера и сега. Аз бих опитал да сторя същото. От много време те не са играли финал. Проблемът е, че ние също искаме да сме там!"

Моуриньо: Ако не стигнем до финала, съм се провалил.


Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира днесшния полуфинал реванш срещу Борусия Дортмунд. Треньорът не се поколеба да поеме отговорност за възможното елиминиране на испанския тим: "Мисля, че за всички футболни клубове, не само в Мадрид, отпадането преди финала е провал за треньора".
"Преди първия мач обявих състава още на пресконференцията, защото там титулярите бяха очевадни. Сега ще е различно, мога да разчитам на всички. Мога да заложа на тези, които не са играли редовно. Можем да играем с друга схема. Затова аз няма да кажа нищо относно състава. Кристиано Роналдо е добре. Всичко е възможно," загатна за изненади Моуриньо пред "Марка".


"Във футбола всичко е възможно. В Дортмунд направихме всичко погрешно. В този смисъл играчите ми искат да се реваншират и това ме кара да вярвам, че е възможно. Но това е само футбол. Нищо друго освен футбол. Днес прочетох изявление от човек, който говори за законни и незаконни неща. Когато Аз бях в Интер и говорих за тези неща, отговорността падна на мен. Но в първия мач нямаше нищо нередно, как да спрем Левандовски. Трябва да се опитаме да вкараме повече голове и да видим дали можем да стигнем до финала", каза още Моуриньо.
"В Дортмунд играхме като в приятелски мач. За мен най-добрият начин да мотивираме публиката беше, като постигнем добър резултат в Германия. Бъдещето ми не зависи от мача днес. Борусия имат страхотен отбор. Ако не спечеля Шампионската лига сега, вече имам два трофея и благодаря на Бога. Ще се боря за трети. Има треньори, които не са спечелили нищо", обяви още Моуриньо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай