"Реал" Мадрид победи "Атлетико" Мадрид с 1:0

"Реал" Мадрид победи "Атлетико" Мадрид с 1:0 | StandartNews.com

"Реал" (Мадрид) победи "Атлетико" (Мадрид) с 1:0 на "Сантиаго Бернабеу" в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига и така се класира на полуфиналите в турнира. Хавиер Ернандес - Чичарито отбеляза единствения гол в срещата.

"Реал" участва бе без част от ключовите си играчи, но дори и това не успя да промени факта, че бе по-добрият отбор през цялото време. Домакините започнаха малко по-офанзивно, и Чичарито още в началото опита опасен пробив отдясно, а след това и Кристиано Роналдо стреля от разстояние.

Първите 15 минути на терена доминираше "Реал", което се промени през следващия четвърт час, когато "Атлетико" се задържа в противниковата половина.

Отлична позиция за пряк обстрел пропусна Хамес Родригес в средата на полувремето, а в 30-та минута Чичарито стреля опасно с глава, но топката бе избита в корнер. Нов шанс от пряк свободен имаше за Роналдо в 32-та минута, но Ян Облак реагира отлично. В края на първото полувреме Роналдо пропусна невероятна възможност за гол.

Чичарито отправи фантастичен техничен удар в 48-та минута, след подаване на Иско по левия фланг, но бе и в засада. "Реал" обсади вратата на "Атлетико" в първите минути от второто полувреме.

Тежко падане на Роналдо за кратко постави под въпрос дали ще остане на терена, но португалецът се мобилизира и остана в играта.

В 76-та минута Арда Туран напусна терена преждевременно, с втори жълт картон, след като влезе с бутоните напред на Серхио Рамос.

88-та минута упоритостта на "Реал" най-после даде резултат. Бърза атака от дясно докара топката в краката на Роналдо. Той бе побутнат леко от Миранда, но топката продължи до Чичарито, който от десет метра, фронтално срещу опразнената врата, стори чаканото - отбеляза гол за "Реал".

Жребият за полуфиналите е в петък, от 13 часа, а в Топ 4 са още "Барселона", "Байерн" и "Ювентус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай