Реал грабна Суперкупата с хеттрик

Реализираха го само за 45 минути

Реал грабна Суперкупата с хеттрик | StandartNews.com

Реал Мадрид спечели за 13-ти път в историята си Суперкупата на Испания, след като разби на финала в Рияд, Саудитска Арабия Барселона с 4:1. Хората на Карло Анчелоти се възползваха максимално от порадицата от грешки в защитата на каталунците и на практика убиха интригата още през първото полувреме. 

Бразилецът Винисиус (7, 10, 39 дузпа) реализира хеттрик само за първите 45 минути, а Роберт Левандовски (33) бе върнал надеждите на каталунците. След почивката Родриго (65) наказа поредното комично отиграване в отбраната за Барса. Голям мач за победата направи и вратарят на Реал Андрий Лунин, който отрази няколко впечатляващи удара. 

Така Реал Мадрид триумфира заслужено с трофея - 13-ти в своята история. Единствено Барселона (14) има повече.

Двубоят започна с атаки и към двете врати, като още от самото начало Родриго изскочи на стрелкова позиция, но не успя да засече подадената топка от дясното крило. В ответната атака Лунин се намеси добре след удар на Феран, а след това бе на достатъчно добра позиция, за да отрази и добавената топка от нападателя. 

Така се стигна до 7-та минута, когато Жул Кунде проспа подаване на Белингам към Винисиус и остави бразилеца сам срещу вратаря на Барса. Вини Жуниор нямаше никакви проблеми да преодолее Иняки Пеня и да вкара в опразнената врата. 

Буквално в следващата атака защитата на Барселона отново направи грандиозен подарък на противника и Родриго напредна сам срещу Пеня. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на Барса отрази. 

Вторият гол за Реал все пак не закъсня. В 10-та минута Карвахал намери зад защитата на каталунците Родриго, който пусна фин пас към далечната греда към Винисиус, който пък добута топката в мрежата за 2:0. 

Постепенно Барса успя да се утърси от шока и в 12-та минута Феран Торес удари греда след прекрасен удар тип “падащ лист”. След това пък Лунин отрази мощен шут да Левандовски под гредата. В 27-та минута Педри изведе Феран сам срещу украинския страж на Реал, който отново показа прекрасен рефлекс и отрази. 

Барса се върна временно в мача в 33-та минута, когато Левандовски намери изящно от воле една избита топка и от границата на наказателното поле “разстреля” Лунин за 2:1. 

Това обаче не бе всичко за първата част - в 39-та минута и Роналд Араухо направи сериозен подарък на Реал. Защитникът фаулира в наказателното си поле Винисиус след една изписана топка. Бразилецът сам изпълни отсъдената дузпа, за да оформи хеттрика си срещу Барселона още през първото полувреме. До неговия край каталунците отново натиснаха, но Педри имаше нещастието да види как топката облизва страничната греда след шут от границата на наказателното поле. 

През второто полувреме Барселона владееше доста сериозно топката, докато играчите на Реал се бяха прибрали в своята половина и изчакваха противника на контраатаки и за още грешки.

Такава направи Кунде отново в 65-та минута, когато опита да отклони центриране на Винисиус от лявото крило и “заложи” топката на Родриго. Бразилецът с лекота намери далечния ъгъл за 4:1.

Малко след това нещата за каталунците станаха още по-лоши, след като Араухо получи втори жълт картон за нарушение срещу Винисиус. Лунин пък продължи с хубавите спасявани, за да отрази страхотен удар на Жоао Феликс с левачката. 

До края на срещата каталунците се изнервиха, докато Реал имаше още няколко положения за гол. Удар на Белингам беше избит от голлинията, а шанс пред гола нямаше и резервата Браим Диас. 

Реал Мадрид - Барселона 4:1

1:0 Винисиус 7’

2:0 Винисиус 10’

2:1 Роберт Левандовски 33’

3:1 Винисиус 39’-дузпа 

4:1 Родриго 65’

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Кроос (81 - Модрич), Чуамени, Валверде (86 - Себайос), Белингам (86 - Хоселу), Родриго (77 - Диас), Винисиус (82 - Камавинга)

Барселона: Пеня, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Роберто (61 - Фермин), Гюндоган, Педри (61 - Ямал), Феран (61 - Феликс), Левандовски

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай